Det ligger alltid en skjult velsignelse i motgang

Det ligger alltid en skjult velsignelse i motgang

Det dystre, det mørke, det vonde kan også ha en vakker side dersom man gir seg selv tid til å lete etter dette. Dette bildet under her, tok jeg av Urnes stavkirke, det er for meg et symbol på nettopp dette. Stavkirken ble bygget rundt 1130, og rundt to hundrede år senere, høsten 1349, da Europa var så tett befolket, at mange mener tålegrensen for naturressursene var truet. Pesten er bedre kjent som Svartedauden. Pesten skulle komme til å danne et tidsskille, for den førte til at den langvarige veksten det siste tusenåret fikk en brå slutt.

Nå sies det at vi har en pandemi, og etter min mening ut i fra den kunnskap jeg har tilegnet meg på grunnlag av vitenskapelige kilder, så mener jeg å tro at man har forsøkt å gjenskape dette skille, på kunstig vis, for å erstatte dette med "den fjerde industrielle revolusjon", som World Economic Forum nå i over 50 år har jobbet for. Disse krever å få overta naturressursene våre, og disponere dem i form av monopol, for at ikke vi skal komme opp i en slik situasjon som tidligere i historien. Drikkevannet vårt selger de allerede for med skyhøy profitt. "Det blå gullet" kaller dem dette for. Dette er disse selskapene som utgjør WEF, disse jeg engang arbeidet for som markedsfører. Jeg satt der selv da ideen først ble lagt fram for oss markedsførere. Det som ble sagt er alt annet enn det disse forteller verden i dag, og det uten filter.

Legger med en link til NRK som omtaler noe av dette. Vi skal altså spare på vannet, fordele dette til de som trenger det, og så blir drikkevannet solgt på børs for høyere pris enn olje og bensin? Sånn skal disse redde verden fra undergang, undergangene som de over 70 ganger har bommet på siden 1970, og som har gitt dem en Nobelpris på toppen av det hele. 79 ganger for å være helt nøyaktig i en ny fagfellevurdert artikkel, publisert i International Journal of Global Warming. 

Treffsikker er disse ikke i det hele tatt, likevel så gir vårt kongehus og vår regjering bort styringen av landet til disse, disse som selv ustanselig har funnet opp en masse dommedagsprofetier som de "fremste forskerne" i verden støtter. I alle år så snakker man om bred konsensus når det gjelder dette. 95 % av forskerne er enige om dette til tross for at størstedelen av forskerne blånekter på dette. Disse forskerne mistet jobbene sine, fikk ødelagt karrierene sine, og plutselig så ble resten av gjengen enig likevel. Alt dette vil jeg komme tilbake til en eller annen gang i min blogg, om den ikke blir tatt ned. De tre mest brukte ordene i dag er "dommedag", Covid og Corona. De tre neste ordene, om man går inn på sidene til de fremste forskerene vi har på feltet: "Page not Found".


"Den fjerde industrielle revolusjon" er en mulighet til økt profitt, til å ta opp kampen med Kina. Med tanken på verdensøkonomien har Kina en solid ledelse når det gjelder profitt og ledelse på det økonomiske markedet.

Kirken står der nå som et vakker monumet fra en tidsperiode som kan knyttes til mange grusomheter, mye død, men den gang ved naturens hjelp, og ikke ved et virus som vitenskapen ikke klarer å definere, dersom man går grundig inn i materien og ser hva som er gjort. Dette som har blitt gjort, det er en puslespillbit jeg har brukt mye tid på å finne ved å studere den forskningen som er gjort på dette området. Dette vil jeg ta opp etter hvert.

Urnes kirke. Foto: Helge Aspevik

Veien tilbake til meg selv
Alle snakker om livets harde skole, jeg ser på livets harde skole som en velsignelse, uansett hvor hard den er. I all motgang ligger det noe godt, bare man ser etter. Alltid umulig å få øye på, men tro meg, velsignelsen er der! Noen elsker å bade i sin egen selvmedlidenhet, og andre sier ikke et ord når de har det som verst. Dessverre så er det mange som gir opp også. Jeg har hatt flere nære venner som har valgt den veien å gå, mennesker som gjerne ikke har forstått at man trekker alle andre med inn i sin lidelse og etterlater dype spor av sorg som aldri viskes bort.

Jeg ble selv sengeliggende etter en sykehusinfeksjon i store deler av mitt voksne liv. Var omtrent totalt sengeliggende i store perioder over 15 år. Enkelte ganger kunne jeg faktisk ikke komme meg på toalettet i det hele tatt på grunn av smerter. Hjelp fikk jeg lite av. Hadde smerter som jeg ikke ville unne min verste fiende, likevel så fant jeg noe i det, jeg lærte å forstå, fikk lest en del, lest mye faktisk. Ikke så mye annet å ta seg til når man ikke er i stand til å komme noen steder. Hvor lå denne velsignelsen, spør mange meg. Det skal jeg fortelle.

Først må jeg si at jeg er glad i det folk kaller for "livets harde skole". Uten den så hadde vi aldri vært i stand til å finne motsetningene. Tung, vondt, men lærerik, snareveien til kunnskap og forståelse. I mitt hode finnes ikke "livets harde skole", fokuset mitt har jeg flyttet over på "muligheten til kunnskap om forskjellen på vondt og godt". En god skole, en smertefull skole, en nødvendig skole for at vi skal kunne utvikle oss,  en nødvendighet ingen kommer utenom. Det nytter ikke å fortelle noen at man har hatt det verre enn andre, alle går på samme skole, alle sitter i samme båt i en eller annen form. Som en av våre politikere sa, og jeg har tenkt mange ganger at han snakker mye mer sant enn hva han er klar over: "Det gjelder bare å få båten til å gå rundt". Litt krøll i tankegangen, men slikt skjer oss alle. Det gjelder bare å få mennesket til å samarbeide, og trekke lasset og byrdene bort fra vår vei der mennesket er ment til å være fri, kunne ha sin egen handlefrihet og sin egen ytringsfrihet, vårt eget land, og vår egen styring av vårt eget samfunn. Vi skal dyrke vår frihet og vi skal bringe friheten videre og gi den i arv etter oss. Noen lærer av det, andre ikke. Man kan vokse og utvikle seg, bare man finner fram til velsignelsen i alt dette vonde man møter på vår vei gjennom livet. Velsignelsen er der, umulig å se enkelte ganger, men den er der. Det er ALLTID lys i tunnelen, uansett hva man føler når man står midt oppe i det hele, uanset hvor dystert, hvor mørkt, og vondt det hele er.

På den tid jobbet jeg som markedsfører under et av disse tusen største kommersielle selskapene som sorterer under World Economic Forum. Jeg føler i dag jeg ble fullstendig programmert ved hjelp av psykologiske elementer, resultater av årelang forskning,  i den hensikt å manipulere flest mulige mennesker til fordel for økt profitt til disse som aldri hadde klart å bruke opp pengene sine uansett hvor mye de prøvde. Jeg ble drillet i ren jævelskap, alt vitenskapen hadde funnet ut om hvordan man kan styre andres tanker, følelser og gi dem den tro at dette var ting de selv fant ut av. Problemet var at jeg ikke forsto dette, ingen rundt meg forsto dette. Jeg likte så godt å jobbe med mennesker, følte meg verdifull fordi jeg gjorde en god jobb. I form av et team økte vi omsetningen himmelhøyt, faktisk det dobbelte på grunn av psykologien vi brukte for å styre menneskene dit vi ville ha dem, helt "ubevisst" faktisk. Helt uskyldige greier i alles øyne, men det var noe i meg som sa at dette er er ikke meg, her blir jeg ikke lenge. Jeg fikk indre konflikter jeg faktisk ikke klarte å leve med. Familien min forsømte jeg, jobbet stort sett doble dager der jeg bare fikk betalt for halvparten av det jeg gjorde. Gleden lå i å få dette jeg holdt på med til, og jeg føler selv at jeg gjorde dette usedvanlig bra. Jobbtilbudene haglet, men familien min ble akterutseilt. Og jeg forsto at selv om lønningen var svært god, så var jeg fattigigere en de fleste.

Skulle operere en menisk, sykehustabbe, og dermed ble det slutt på karrieren som markedsfører under dette selskapet. Da jeg lå på sykehuset, 16 kilo lettere enn det jeg var vanligvis, full i infeksjon, da fikk jeg minstegutten plassert på magen min. Han visste ikke hvem jeg var. Først da forsto jeg! Da forsto jeg hva jeg hadde blitt og hvorfor jeg ble slik. Jeg fant en puslespillbrikke som jeg kunne sette inn i bildet mitt. Da fant jeg denne velsignelsen i dette, som opplevdes som det verste jeg noen gang hadde fått oppleve, en tilstand jeg ikke ville ha unnet min verste fiende en gang.

Denne puslespillbrikken endret mine verdier og mitt syn på livet, om livet som jeg ved en rekke anledninger holdt på å miste, takket være store mengder med smertestillende. Nervene holdt på å bli spist opp av gule stafylokokker. Jeg råtnet innvendig. Selv medisineringen strakk ikke til, og smerteklinikken kom til meg og lærte meg hypnose for at jeg skulle være i stand til å takle smertene. Jeg følte faktisk likevel en lykke over at denne hendelsen intraff, tross all denne smerten. Det var faktisk verdt det! Tror ikke på tilfeldigheter, dette ble en velsignelse, selv om jeg i mange tiår har båret mye på mye fysisk smerte få kan forestille seg. Folk som kom på besøk til meg ble sinte fordi jeg ikke klarte å fokusere på dem, Jeg visste ikke at de var der en gang omtrent.  Jeg vet... De forsto bare ikke. I dag så skjer det samme, folk holder på å miste sin frihet, men folk forstår det ikke. Bloggen min er som sagt et håp om at noen vil forstå ut i fra de puslespillbitene jeg har klart å finne.

Hendelsen har gitt meg mye tid til å tenke, tid til å finne frem til de virkelige verdier, verdier som innerst inne har ligget der hele tiden, men som har blitt filt og slipt bort helt umerkelig fra de små stadige forandringene man utsettes for via disse verktøyene som jeg selv var trent opp til å bruke. TV ble min største fiende, fordi jeg vet nøyaktig hva den er for noe. Siden den gang har jeg ikke sett TV. Skulle TV komme på her i huset, så setter jeg på meg headsettet, selv om enden på ledningen ligger i en rull på gulvet. Vet det ser helt paranoid ut, men jeg vet at vi påvirkes selv om vi setter oss i mot dette. Ta på deg bunaden din, gå inn i et røkeri og bestem deg for å ikke bli påvirket av røyken. Klarer du det?

CIA som i alle år har brukt store summer på hjerneforskning, på hvernevasking og de har kontor midt i Hollywood, og det er ikke tilfeldig. TV er verktøyet som vi markedsførere bruker til å styre andre mennesker, uten at de forstår dette selv. Det tror de ikke lar seg påvirke av dette, men en markedsfører vet bedre enn som så. Gjentagelse, gjentagelse basert på frykt er virkemidler som brukes. Vi hører om Corona og Covid, om og om igjen, hvert minutt, hver time, og beskjedene vi få baseres kun på frykt, renset for alt håp, formet for å spre mest mulig panikk. Ikke et eneste håp, ikke at ting holder på å bli bedre. Den som tror at det er slik vi håndterer en krisesituasjon, den tar feil. I en krisesituasjon gjøres det stikk motsatte. Faktisk vi har ingen krise, det er noe vi bare har påvirket mennesket til å tro ved at vi bruker frykten som våpen, bruker mange årtier og århundrer  med forskning, bruker alt vi vet for at du skal tro at dette er dine selvstendige tanker.

Vi markedsførere fryder oss over denne blindheten mennesket har, og vi utnytter det til det fulle. Helt fra folk settes foran TV som gjerne brukes til barnevakt, så er vi der, vi former, vi påvirker og vi programmerer mennesket til å tro at alt de mener er deres selvstendige ideer og tanker. Folk putter fingrene i ørene når jeg forteller hvilket verktøy dette er, konspirasjonsteoretiker med tinnfoliehatt. Konspirasjonsteoretiker, det er et ord CIA først begynte å bruke for å hindre mennesket i å titte under teppet i forbindelse med Kennedydrapet i fredag 22. november 1963. En del av taktikken er å få et todelt samfunn, der vi har "de vise og fornuftige selvstendig tenkende individene" på en side, og så har vi disse "konspirasjonsteoretikerne" på motsatt side.

Folk forstår ikke at de har blitt programert til dette. De merker ikke forandringene. Bare se hvordan folk behandler hverandre nå, sammenlignet med tidligere. Se deg om. Se på skilsmissestatistikke, se på vold mot små barn, se på alle småbedriftene som nå skal siles vekk for å gi økt profitt, Akkurat hvor man ønsker at mennesket skal være. Dette er mennesker som ikke forstår at snart mister de alt av sin frihet, dette kommer jeg tilbake i senere innlegg. De vil ikke ha endret den virkelighet de selv tror de har, en virkelighet basert på det de har fått servert fra mennesker som jeg selv en gang var. Små usynlige steg, små usynlige forandringer over veldig lang tid har gjort at vi i dag er kommet ditt at verden nå er klar for den fjerde industrielle revolusjon, der profitt egentlig er alt hva det hele dreier seg om. Folk er ferdig programert, folk er moden for å plukkes ned, takket være vitenskap som brukes i gale hender. En sykehustabbe ble det som skulle gjøre at jeg ble i stand til å finne meg selv, mine egentlige verdier, og jeg hadde lært litt mer om hvilken krefter hver enkelt av oss utsettes for.

Dette er min puslespillbrikke, mitt puslespill, men kan du bruke brikken, så ta den. Kan du ikke bruke brikken og den ikke passer inn i ditt puslespill, så la den ligge. Tenk selv, ta kontrollen over ditt liv og la ingen få styre dette, hverken ditt eller dines liv. Kjemp for friheten din, du er faktisk i ferd med å miste den.
Den største løgnen, den mest effektive løgnen er 99 % sannhet og 1 % løgn. Folk vet gjerne at det er en løgn, likevel så elsker de løgnen bare det "klør" dem i øret. Dette bildet tok jeg av et vann på Osterøy, der jeg bodde fram til fire år siden. Jeg la inn et element av eventyr, ved å bruke Kittelsen sine bilder og kombinere dette med mitt bilde. Folk vet det er løgn, men likevel så elsker mange dette bildet fordi det appellerer til noe som har ligget i hjertet siden barndoms dager.

Vi elsker eventyr, og vi får så mange av dem i dag at vi klarer ikke sortere lenger. Løgner som har skiftet form, der løgnen appellerer til vår godhet, vår menneskelige omtanke for hverandre. Vår drøm om en bedre verden, og så handler det hele om kun profitt, utnyttelsen av hver enkelt av oss, bortrøvelsen av vår frihet. Disse som legger fram løgnene skriver hvilken tiltak de vil sette inn, men folk er så blendet av alt disse lover, at når man kommer med pekefingen ned i deres egne uttalelser, deres egne bøker, så avfeies det hele som konspirasjonsterorier. Selv om du kommer med boken i fysisk forstand, så tror disse at en eller annen har sittet og skrevet om hele boken for å fremme en konspirasjonsteori. Deretter vil de ikke ha noe med deg å gjøre. Dette er også ting jeg kommer til å ta for meg senere.